Macie ochotę na lekki, zdrowy lunch? Specjalnie dla was przepis na wyborną sałatę przygotował Szef Kuchni Restauracji Filmowej w Warszawie.

salata 2Wspólną podróż po alei gwiazd Restauracja zaczyna codziennie już od godz. 8.30 śniadaniami, wprawdzie nie u Tiffany’ego, lecz równie wykwintne i w dobrym towarzystwie. Domowe, pyszne lunche emitowane są codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach największej oglądalności tj. od 12.00 do 15.00. Na co dzień miejsce oferuje program kulinarny, prezentując specjały kuchni polskiej. Zainteresowani? W takim razie…

salata 3Składniki:

  • 12 dużych liści świeżego szpinaku
  • 1 awokado, pokrojone w plastry
  • 75 g posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki oleju z orzechów włoskich
  • 3 łyżeczki białego octu winnego

salataPrzygotowanie:

Szpinak dokładnie umyć i osuszyć. Włożyć do salaterki razem z plastrami awokado i orzechami włoskimi. Olej i ocet wlać do zakręconego słoiczka i dobrze wstrząsnąć. Polać sałatę i ostrożnie wymieszać. Podawać od razu.

www.filmowarestauracja.pl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.