Macie ochotę na lekki, zdrowy lunch? Specjalnie dla was przepis na wyborną sałatę przygotował Szef Kuchni Restauracji Filmowej w Warszawie.

salata 2Wspólną podróż po alei gwiazd Restauracja zaczyna codziennie już od godz. 8.30 śniadaniami, wprawdzie nie u Tiffany’ego, lecz równie wykwintne i w dobrym towarzystwie. Domowe, pyszne lunche emitowane są codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach największej oglądalności tj. od 12.00 do 15.00. Na co dzień miejsce oferuje program kulinarny, prezentując specjały kuchni polskiej. Zainteresowani? W takim razie…

salata 3Składniki:

  • 12 dużych liści świeżego szpinaku
  • 1 awokado, pokrojone w plastry
  • 75 g posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki oleju z orzechów włoskich
  • 3 łyżeczki białego octu winnego

salataPrzygotowanie:

Szpinak dokładnie umyć i osuszyć. Włożyć do salaterki razem z plastrami awokado i orzechami włoskimi. Olej i ocet wlać do zakręconego słoiczka i dobrze wstrząsnąć. Polać sałatę i ostrożnie wymieszać. Podawać od razu.

www.filmowarestauracja.pl

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.