Macie ochotę na lekki, zdrowy lunch? Specjalnie dla was przepis na wyborną sałatę przygotował Szef Kuchni Restauracji Filmowej w Warszawie.
Wspólną podróż po alei gwiazd Restauracja zaczyna codziennie już od godz. 8.30 śniadaniami, wprawdzie nie u Tiffany’ego, lecz równie wykwintne i w dobrym towarzystwie. Domowe, pyszne lunche emitowane są codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach największej oglądalności tj. od 12.00 do 15.00. Na co dzień miejsce oferuje program kulinarny, prezentując specjały kuchni polskiej. Zainteresowani? W takim razie…
- 12 dużych liści świeżego szpinaku
- 1 awokado, pokrojone w plastry
- 75 g posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżeczki oleju z orzechów włoskich
- 3 łyżeczki białego octu winnego
Szpinak dokładnie umyć i osuszyć. Włożyć do salaterki razem z plastrami awokado i orzechami włoskimi. Olej i ocet wlać do zakręconego słoiczka i dobrze wstrząsnąć. Polać sałatę i ostrożnie wymieszać. Podawać od razu.