Kurczak inaczej? Nic prostszego. Wystarczy podać go w towarzystwie szynki konserwowej, pieczarek i sera Lazur.

Czas przygotowania: 50 minut

Składniki na 4 porcje.

Składniki:

• 150 g sera Lazur Srebrzystyroladki Drobiowe

• 4 filety z kurczaka (porcja ok. 150 g)

• 4 plastry szynki konserwowej

• olej

• sól, pieprz

Farsz:

• 1 cebula

• 400 g pieczarek

• 3 łyżki masła

• ½ pęczka natki pietruszki

• 50 g sera Lazur Srebrzysty

Przygotowanie:

Oczyszczone pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na maśle. Wystudzić i dodać starty ser Lazur Srebrzysty oraz posiekaną natkę pietruszki. Powstały farsz doprawić solą i pieprzem do smaku. Filety rozbić na plastry, posypać solą i pieprzem. Na każdy filet położyć plaster szynki, wcześniej przygotowany farsz, a następnie uformować roladki. W razie potrzeby spiąć wykałaczką. Roladki przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i piec około 40 minut w temp. 180 0C. 5 minut przed końcem pieczenia na każdej roladce położyć plaster sera Lazur Srebrzysty.

Smacznego.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.