Kurczak inaczej? Nic prostszego. Wystarczy podać go w towarzystwie szynki konserwowej, pieczarek i sera Lazur.
Czas przygotowania: 50 minut
Składniki na 4 porcje.
Składniki:
• 4 filety z kurczaka (porcja ok. 150 g)
• 4 plastry szynki konserwowej
• olej
• sól, pieprz
Farsz:
• 1 cebula
• 400 g pieczarek
• 3 łyżki masła
• ½ pęczka natki pietruszki
• 50 g sera Lazur Srebrzysty
Przygotowanie:
Oczyszczone pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na maśle. Wystudzić i dodać starty ser Lazur Srebrzysty oraz posiekaną natkę pietruszki. Powstały farsz doprawić solą i pieprzem do smaku. Filety rozbić na plastry, posypać solą i pieprzem. Na każdy filet położyć plaster szynki, wcześniej przygotowany farsz, a następnie uformować roladki. W razie potrzeby spiąć wykałaczką. Roladki przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i piec około 40 minut w temp. 180 0C. 5 minut przed końcem pieczenia na każdej roladce położyć plaster sera Lazur Srebrzysty.
Smacznego.