Roladki drobiowe nadziewane serem

Kurczak inaczej? Nic prostszego. Wystarczy podać go w towarzystwie szynki konserwowej, pieczarek i sera Lazur.

Czas przygotowania: 50 minut

Składniki na 4 porcje.

Składniki:

• 150 g sera Lazur Srebrzystyroladki Drobiowe

• 4 filety z kurczaka (porcja ok. 150 g)

• 4 plastry szynki konserwowej

• olej

• sól, pieprz

Farsz:

• 1 cebula

• 400 g pieczarek

• 3 łyżki masła

• ½ pęczka natki pietruszki

• 50 g sera Lazur Srebrzysty

Przygotowanie:

Oczyszczone pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na maśle. Wystudzić i dodać starty ser Lazur Srebrzysty oraz posiekaną natkę pietruszki. Powstały farsz doprawić solą i pieprzem do smaku. Filety rozbić na plastry, posypać solą i pieprzem. Na każdy filet położyć plaster szynki, wcześniej przygotowany farsz, a następnie uformować roladki. W razie potrzeby spiąć wykałaczką. Roladki przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i piec około 40 minut w temp. 180 0C. 5 minut przed końcem pieczenia na każdej roladce położyć plaster sera Lazur Srebrzysty.

Smacznego.

Nie ma jeszcze komentarzy.

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.