Gruszki mogą być idealną przystawką o tej porze roku. Aromatyczną i sycącą. Spróbujcie owoców podanych z serem Lazur.

Czas przygotowania: 35 min

Składniki na 4 porcjegruszka Na Cieplo

Składniki:

100 g sera Lazur Błękitny

2 duże twarde gruszki

6 orzechów włoskich

2 łyżki miodu

4 łyżki białego, wytrawnego wina

Przygotowanie:

Gruszki przekroić wzdłuż na dwie połówki i wydrążyć gniazda nasienne. Do każdej we wgłębienia po nasionach włożyć kawałki sera Lazur Błękitny. Tak przygotowane owoce wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 170oC, ok. 15-20 minut. Na patelnię wrzucić orzechy, smażyć przez chwilę, a następnie dodać miód oraz wino. Całość lekko podgrzać.

Gruszkę udekorować orzechami włoskimi w zalewie. Podawać na ciepło.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.