Białko z mięsa indyka, zjedzone na kolację, stabilizuje poziom cukru we krwi w ciągu nocy, dzięki czemu rano nie zaskoczy nas atak głodu i będziemy mieć czas na spokojne śniadanie. Przyprawy użyte w tym daniu wzmocnią układ odpornościowy, a natka pietruszki uzupełni żelazo – zapewnia Milena Nosek, dietetyk LongLife.

sałatkaSałatka z indykiem w sezamie z przyprawami

Składniki:

  • sałata lodowa
  • radicchio
  • upieczony kawałek indyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pomidorki cherry
  • sól i pieprz
  • słodka papryka
  • prażone ziarno sezamu
  • olej lniany
  • pokrojona natka pietruszki

sałataPrzygotowanie:

Upieczonego indyka posmarować oliwą z oliwek i obtoczyć w mieszance: soli, pieprzu, słodkiej papryki i sezamu, a następnie pokroić w paski. Sałatę lodową i radicchio pokroić i obficie skropić olejem lnianym. Do sałaty dodać przekrojone na pół pomidorki cherry, a na wierzchu ułożyć pokrojonego indyka. Całość posypać natką.

Więcej pomysłów na zdrowe dania znajdziesz na http://longlife.com.pl

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.