Z początkiem wiosny mamy szczególną ochotę na zmianę swojego menu na lżejsze, orzeźwiające i kolorowe. Takie właśnie są sałatki, które możemy przygotować każdego dnia, ciesząc się ich wyjątkowym smakiem. W tym sezonie warto urozmaicić je chlebkami Tovago – zawsze wygodnym i chrupiącym dodatkiem w stylu fit.

Sałatka wiosenna Tovago

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 4 kromki chlebków błonnikowo-wieloziarnistych Tovago
  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • pół ananasa
  • 2 szt. kiwi
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki migdałów w słupkach
  • liście mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Obierz owoce i pokrój je w plasterki. Wymieszaj je w miseczce i polej miodem. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.