Z początkiem wiosny mamy szczególną ochotę na zmianę swojego menu na lżejsze, orzeźwiające i kolorowe. Takie właśnie są sałatki, które możemy przygotować każdego dnia, ciesząc się ich wyjątkowym smakiem. W tym sezonie warto urozmaicić je chlebkami Tovago – zawsze wygodnym i chrupiącym dodatkiem w stylu fit.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki chlebków błonnikowo-wieloziarnistych Tovago
- 1 jabłko
- 1 banan
- pół ananasa
- 2 szt. kiwi
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki migdałów w słupkach
- liście mięty do dekoracji
Przygotowanie:
Obierz owoce i pokrój je w plasterki. Wymieszaj je w miseczce i polej miodem. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.