Wytrawne gofry z domową tapenadą

Składniki:Waffles sandwich

  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej,
  • 2 garści szpinaku lub roszponki,
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych,
  • 1 op. gofrów (np. Dan Cake),
  • ok. 20 szt. czarnych oliwek bez pestek,
  • 2 łyżeczki kaparów,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek dobrej jakości,
  • pieprz, sól, tymianek do smaku,
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie:

W blenderze zmielić na gładką masę oliwki, kapary, czosnek wraz z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Gofry posmarować tapenadą, ułożyć na nich szpinak, szynkę oraz pomidorki i przykryć kolejną warstwą gofrów. Przekroić na pół, aby tworzyły trójkąty i przekłuć długą wykałaczką.

Nie ma jeszcze komentarzy.

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.