Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Składniki:
- 4 plastry Szynki Dojrzewającej firmy Gzella
- 8 szparagów konserwowych
- 4 plastry sera żółtego
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 4 połówki brzoskwiń konserwowych
- 2 łyżki żurawiny ze słoika
- świeże zioła
Przygotowanie:
W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.