Sezon grillowy w pełni! Obok tradycyjnej karkówki i kiełbasek warto trochę poeksperymentować i zapełnić ruszt oryginalnymi potrawami. Przykład? Wspaniałe szaszłyki z krewetkami!

 shutterstock_123891466

Szaszłyki z krewetek i warzyw

Składniki:

  • krewetki surowe Black Tiger – 16 szt
  • papryka czerwona – 1 szt
  • papryka zielona – 1 szt
  • młoda cukinia – 1 szt
  • olej – 4 łyżki
  • papryka słodka – ½ łyżeczki
  • sos sojowy – 1 łyżeczka
  • sok z cytryny – ½ łyżeczki
  • sól do smaku
  • sos czosnkowy Tarsmak

teriyaki shrimps on black plate

Przygotownie:

Krewetki obrać z pancerza, a warzywa pokroić w średniej wielkości cząstki. Olej wymieszać z papryką, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posolić do smaku. Przygotowane warzywa i krewetki wysmarować powstałą marynatą i nadziać na patyczki do szaszłyków. Zgrillować z obu stron na ruszcie. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

 

 

 

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.