Co dziś na obiad? Kotleciki z bakłażanów – letnie, szybkie i aromatyczne danie. Kwadrans i gotowe.

shutterstock_216989486.jpg

Przepis: Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool

shutterstock_216989485
Składniki:

  • 2 duże bakłażany
  • 4 łyżki mąki
  • oliwa z oliwek
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 100 g bułki tartej
  • 2 jajka
  • 50 g drobno posiekanej natki

Przygotowanie:

Obierz bakłażana ze skórki, a następnie posiekaj go na delikatne, równe paseczki o grubości od 1 do 2 cm. Najpierw obtocz je w mące, następnie w mieszance złożonej z roztrzepanego jajka oraz natki pietruszki, a na końcu w bułce tartej. Usmaż na złoty kolor i posyp parmezanem. Podawaj na gorąco z solą i pieprzem.

shutterstock_259268999

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.