Grillowanie to podobno narodowy sport Polaków. Z roku na rok stajemy się jednak coraz wybredniejsi  i nie ograniczamy się tylko do grillowania kiełbasy.

 

Na grillu najlepiej smakują mięsa zamarynowane dzień wcześniej. Nie zawsze mamy czas na długie przygotowania, możemy mieć też problem z doborem odpowiednich przypraw. Dlatego tak chętnie wybieramy gotowe specjały. Brakuje wam pomysłu na obiad z grilla? Oto nasza podpowiedź:

 

Grillowany kurczak z egzotycznymi owocami

 

Grilled chicken breast with fresh mango salsa,

 

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka w marynacie, np.

ZM Pekpol

  • 1/4 ananasa
  • 1/2 mango
  • 1/2 awokado
  • 1/2 papryczki chilli
  • kilka piórek czerwonej cebuli
  • gałązka świeżej kolendry
  • 1/2 cytryny
  • 1/2 limonki

 

 

Przygotowanie:

Kurczaka upiec na grillu. Ananasa, mango i awokado pokroić w kostkę. Drobno posiekać cebulę i chilli. Wszystko wymieszać i polać niewielką ilością soku z cytryny i limonki. Podawać z  ugrillowanym filetem i przyozdobić gałązką kolendry oraz ćwiartkami cytryny i limonki.

shutterstock_184074431

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.