Nie macie pomysłu na zdrowy lunch? Poszukajcie inspiracji w książce „Kuchnia fit Konrada Gacy – dietetyka, który odchudził 20 000 Polaków!

gacaCo powinniśmy jeść na śniadanie, aby zachęcić organizm do działania, co na kolację, aby nic się nie odłożyło? Te i inne tajemnice odkryjemy właśnie w tej książce. Dlatego przepisowa część „Kuchni fit” jest podzielona na działy: śniadania, obiady, kolacje, desery i pieczywo. Z racji zbliżających się świąt, autor nie zapomniał o dziale z kuchnią bożonarodzeniową, radząc, jak wytrwać ten okres ze smakiem, ale i lekkością, a co najważniejsze bez dodatkowych, poświątecznych kilogramów.

A oto przykład lekkiego dania rekomendowanego przez Konrada. Może na dziś?

salatkaSałatka z kurczaka z orzechami nerkowca, imbirem, miętą i bazylią

Składniki: 

• pierś z kurczaka, 150 g

• oliwa z oliwek, 1 łyżka

• mięta, bazylia, po 4 listki

• drobno posiekany imbir, 0,5 łyżeczki

• kruszone orzechy nerkowca, 1 łyżka

• sałata lodowa, 3 liście

Przygotowanie:

Kurczaka uparować, pokroić w kostkę i wymieszać z pokrojoną w paski miętą i bazylią, orzechami nerkowca, imbirem i 2 liśćmi sałaty uprzednio podartej. Całość przełożyć do trzeciego liścia i polać oliwą.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.