Owoce Goji zawierają bardzo silne antyoksydanty, walczące z ryzykiem powstawania chorób nowotworowych. W towarzystwie wysokobłonnikowych jabłek, odkażających układ pokarmowy, ziaren lnu, wspomagających pracę jelit oraz odświeżającej mięty stanowią doskonały zestaw na pyszny i wartościowy podwieczorek – twierdzi Milena Nosek, dietetyk LongLife.
- jabłka
- suszone morele
- owoce Goji
- ziarna lnu
- posiekana mięta
Suszone morele pokroić w paski, dodać do pokrojonego w kostkę jabłka. Dodać pokrojoną miętę, łyżeczkę owoców Goji i szczyptę ziarna lnu. Całość dokładnie wymieszać – i gotowe! Proste i pyszne.
Więcej pomysłów na zdrowe dania znajdziesz na http://longlife.com.pl/.
Muszę przyznać, że dzisiaj nie wyobrażam sobie owsianki bez jagód goji! A szczerze mówiąc jeszcze rok temu jak je kupiłam pierwszy raz w ekopiramidzie to mąż się ze mnie nabijał, że ciekawe do czego będę je dodawać i że na pewno będą leżeć na półce pokryte kurzem! A tu taki szok :D