Latem smakuje wspaniale. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a co cenne – uwielbiają ją nawet niejadki. 

Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

zupa 2Składniki:

  • ulubione świeże owoce (porzeczka, wiśnie, truskawka, malina itp.) – 1 kg
  • cukier do smaku
  • woda – 1 l
  • słodka śmietana – 150 ml
  • Międzybrodzki Makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
  • mąka – 1 łyżka

 

Przygotowanie:zupa 3

Owoce gotujemy w wodzie. Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę. Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie. Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.