Latem smakuje wspaniale. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a co cenne – uwielbiają ją nawet niejadki. 

Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

zupa 2Składniki:

  • ulubione świeże owoce (porzeczka, wiśnie, truskawka, malina itp.) – 1 kg
  • cukier do smaku
  • woda – 1 l
  • słodka śmietana – 150 ml
  • Międzybrodzki Makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
  • mąka – 1 łyżka

 

Przygotowanie:zupa 3

Owoce gotujemy w wodzie. Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę. Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie. Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.