Rozgrzewające i jednocześnie mocno sycące zupy, które jeszcze kilka miesięcy temu podawaliśmy w formie gęstych kremów, czas zamienić na te lekkostrawne i wiosenne.
• międzybrodzki makaron kolanko 250 g
• pomidory w puszcze 400 ml
• wywar mięsny 400 ml
• 1 cebula
• 1 łyżka oleju
• 2 marchewki
• 1 brokuł
• sól, pieprz, cukier
Przygotowanie:
Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Wywar gotujemy razem z marchewkami. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Dodajemy pomidory w puszcze. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowane brokuły. Podajemy z makaronem.