Srebrzysta zupa pieczarkowa

Jeśli nie macie pomysłu na obiad, zróbcie zupę! Pieczarki, cebula, bulion, ser Lazur…

Pół godziny i gotowe.

Czas przygotowania: 35 min.

Składniki na 4 porcje:

Składniki:

zupa Pieczarkowa 100 g sera Lazur Srebrzysty

1 l bulionu drobiowego

300 g pieczarek

100 g cebuli

20 g masła

100 ml śmietanki 36%

1 łyżka mąki pszennej

natka pietruszki

sól

biały pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle razem z cebulą pokrojoną w drobną kostkę. Następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotowany wcześniej bulion podgrzać, dodać pieczarki i gotować przez ok.5-10 min. Mąkę zmieszać z małą ilością wody i zaciągnąć zupę. Na koniec dodać śmietankę do zabielenia i posypać startym serem Lazur Srebrzysty. Podawać z posiekaną pietruszką.

Nie ma jeszcze komentarzy.

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.