Długi weekend oraz piękna majowa pogoda nie zachęcają do siedzenia w domu. Wśród ulubionych sposobów smakowania wolnego czasu królują lekkie potrawy z cyklu garden party i nieodłączny grill. A, że nie ma nic lepszego dla podniebienia niż lekka, a zarazem sycąca potrawa, szef restauracji Punta Prima poleca sałatkę ze szpinakiem, owocami i kozim serem. Połączenie zaskakujące i jakie przepyszne!

 

Składniki:

  • Świeży szpinak
  • Truskawki
  • Pomarańcza
  • Grejpfrut
  • Pomidorki Cherry
  • Ser kozi
  • Orzechy prażone

 

Sos balsamiczno-malinowy: połączyć w równych proporcjach oliwę z oliwek, ocet balsamiczny oraz syrop z malin

 

Sposób przygotowania:

Na półmisku układamy umyty, wysuszony szpinak. Polewamy go odrobiną dressingu. Następnie kroimy owoce i warzywa: truskawki na „czwórki”, pomarańcze  oraz grejpfruty obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki. Pomidorki cherry wedle upodobań pozostawiamy w całości, lub kroimy na połówki. Następnie podprażamy orzechy na suchej patelni. Układamy owoce na szpinaku, a całość posypujemy prażonymi orzechami oraz pokruszonym kozim serem. Jeszcze raz po wierzchu polewamy dressingiem malinowo
– balsamicznym.

SMACZNEGO!!!

O firmie
Restauracja Punta Prima mieści się na ulicy Obrzeżnej w Warszawie w Warszawie, w sercu rozwijającego się Służewca Przemysłowego, gdzie powstają eleganckie kompleksy mieszkaniowe oraz nowoczesne budynki biurowe, dzięki czemu jest idealnym miejscem spotkań biznesowych towarzyskich i rodzinnych.
Atmosfera w restauracji utrzymana jest w stylu śródziemnomorskich tawern, gdzie dominuje ciepło i dyskretna elegancja, w której można się delektować smakołykami z Włoch, Hiszpanii, Grecji, czy Francji. Stałe menu jest urozmaicone daniami sezonowymi.
21 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.