Rozgrzewające i jednocześnie mocno sycące zupy, które jeszcze kilka miesięcy temu podawaliśmy w formie gęstych kremów, czas zamienić na te lekkostrawne i wiosenne.

Składniki:Minestrone

międzybrodzki makaron kolanko 250 g

pomidory w puszcze 400 ml

wywar mięsny 400 ml

1 cebula

1 łyżka oleju

2 marchewki

1 brokuł

sól, pieprz, cukier

Przygotowanie:

Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Wywar gotujemy razem z marchewkami. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Dodajemy pomidory w puszcze. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowane brokuły. Podajemy z makaronem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.