Długi weekend oraz piękna majowa pogoda nie zachęcają do siedzenia w domu. Wśród ulubionych sposobów smakowania wolnego czasu królują lekkie potrawy z cyklu garden party i nieodłączny grill. A, że nie ma nic lepszego dla podniebienia niż lekka, a zarazem sycąca potrawa, szef restauracji Punta Prima poleca sałatkę ze szpinakiem, owocami i kozim serem. Połączenie zaskakujące i jakie przepyszne!

 

Składniki:

  • Świeży szpinak
  • Truskawki
  • Pomarańcza
  • Grejpfrut
  • Pomidorki Cherry
  • Ser kozi
  • Orzechy prażone

 

Sos balsamiczno-malinowy: połączyć w równych proporcjach oliwę z oliwek, ocet balsamiczny oraz syrop z malin

 

Sposób przygotowania:

Na półmisku układamy umyty, wysuszony szpinak. Polewamy go odrobiną dressingu. Następnie kroimy owoce i warzywa: truskawki na „czwórki”, pomarańcze  oraz grejpfruty obieramy ze skórki i dzielimy na cząstki. Pomidorki cherry wedle upodobań pozostawiamy w całości, lub kroimy na połówki. Następnie podprażamy orzechy na suchej patelni. Układamy owoce na szpinaku, a całość posypujemy prażonymi orzechami oraz pokruszonym kozim serem. Jeszcze raz po wierzchu polewamy dressingiem malinowo
– balsamicznym.

SMACZNEGO!!!

O firmie
Restauracja Punta Prima mieści się na ulicy Obrzeżnej w Warszawie w Warszawie, w sercu rozwijającego się Służewca Przemysłowego, gdzie powstają eleganckie kompleksy mieszkaniowe oraz nowoczesne budynki biurowe, dzięki czemu jest idealnym miejscem spotkań biznesowych towarzyskich i rodzinnych.
Atmosfera w restauracji utrzymana jest w stylu śródziemnomorskich tawern, gdzie dominuje ciepło i dyskretna elegancja, w której można się delektować smakołykami z Włoch, Hiszpanii, Grecji, czy Francji. Stałe menu jest urozmaicone daniami sezonowymi.
21 komentarzy

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.