Najlepszy sposób na upał? Chłodnik warzywny! Ten z ogórków i awokado robi się tylko w 20 minut. Spróbujecie? 

shutterstock_173752676
Przepis: Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool

Składniki:

2 awokado, obrane i pokrojone na kawałki

4 ogórki obrane bez nasion i posiekane

garść natki pietruszki

garść świeżych liści mięty

1 mała cebula, posiekana

sok z cytryny

250 g jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu

200 g zimnej wody

sól i pieprz do smaku

SKAADNIKI - ZIMNA ZUPA Z AWOKADO

Przygotowanie:

Umyj i osusz warzywa i zioła. Obierz ogórki, awokado oraz cebulę. Wszystkie składniki umieść w malakserze i miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Trzymając robota włączonego, powoli wlewaj wodę do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Dodaj sól i pieprz do smaku. Schłodź w lodówce przez co najmniej pół godziny przed podaniem.

shutterstock_133531460

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.