Zakręcony omlet

Nie wiesz, co przygotować na kolację? Zrób omlet z ziołami,
pomidorami i twarożkiem. Zwiń go w rulon, pokrój na mniejsze porcje
jak sushi i zajadaj ze smakiem.

Przepis: Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:

  • jajka (klasa wagowa L) – 3 szt.
  • masło, np. Ekstra Piątnica – 1 łyżka
  • twaróg, np. Wiejski Lekki Piątnica – 150g
  • natka pietruszki – 3-4 gałązki
  • koperek – 3-4 gałązki
  • czosnek – 2 ząbki
  • zioła prowansalskie
    – ½ łyżeczki
  • jogurt naturalny
    – 1 łyżka
  • pomidor
  • sól, pieprz do smaku

 Przygotowanie:

Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty
przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać).

Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno-ziołową i smażyć na wolnym ogniu
z obu stron.

Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony
w kostkę pomidor,
doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omlet
w parocentymetrowe rolki.

 

Nie ma jeszcze komentarzy.

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany