Wrap à la sushi, wrap à la tort czy wrap – pizza. Form podania tego okrągłego placka wystarczy na każdy dzień tygodnia. W jaki sposób rozprawić się z kulinarną nudą za pomocą wrapa i w prosty sposób pobudzić zmysły?

mission_wraps_4

Jedzenie odbieramy rożnymi zmysłami. Nie tylko smakiem, ale też węchem, dotykiem, słuchem i co ważne – wzrokiem. Duży wpływ na nasze odczucia smakowe ma  właśnie kształt i kolorystyka dań. Ile razy zjedliśmy coś z większym apetytem, dlatego że było estetycznie podane? Dlatego warto zadbać o sposób podania potraw, nawet tych codziennych, serwowanych na śniadanie czy kolację.

Nadawanie nowych form naszym codziennym daniom to sposób na dobrą zabawę w kuchni w projektowanie jedzenia. Czynność ta wbrew pozorom nie jest zarezerwowana tylko dla blogerów kulinarnych czy specjalistów od food design. Projektowanie jedzenia zaczyna się  już od codziennego dbania o to, żeby to, co podajemy na talerzu, wyglądało estetycznie.  Kulinarna kreatywność i poszukiwanie nowych form dla dań, to też szansa mission_wraps_7na przekonanie dzieci do nowych smaków, czy też możliwość zaskoczenia zaproszonych gości lub swoich bliskich.

Zabawa w zawijanie

Jednym z łatwo dostępnych produktów, które dają możliwość pozbycia się kulinarnej nudy są wrapy, czyli okrągłe placki. Wrapy kojarzone są przede wszystkim z kanapką zwiniętą w rulon lub złożoną w kopertę. Jednak z analizy firmy Mission Wraps wynika, że Polacy coraz częściej szukają alternatywnych form ich podania. Przy odrobinie wyobraźni i można je zwijać i zawijać na wiele sposobów. Tylko popatrzcie.

 

 

 

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.